Interventii rapide - un ajutor deosebit de eficient

Interventii rapide sunt servicii efectuate de catre o echipa special instruita pentru a activa conform unui plan autorizat de catre departamentul de politie. Membrii echipei sunt echipati cu mijloacele necesare pentru a putea executa activitatea de interventii rapide in orice situatie. Aceste echipe de interventii rapide au un echipament specific obiectivului respectiv, fiind dotate cu masini speciale de interventie.

Interventii rapide – echipe special constituite

Echipele de interventii rapide sunt gata in orice moment sa intervina in cel mai scurt timp. Ele se deplaseaza la obiectivul unde s-a dat alarma, imobilizeaza si retin suspectii, pe care ii vor preda organelor de politie, luand masuri pentru limitarea pagubelor si conservarea locului in care s-a comis infractiunea pentru prelevarea ulterioara a probelor de catre echipele politiei.

Agentul din echipele de interventii raspide este o persoana special antrenata pentru a oferi o protectie ridicata si interveni oricand primeste o solicitare pentru aceasta.

Interventii rapide – Dotarea echipelor

Echipamentul specific agentului de interventii rapide cuprinde:

 echipament specific serviciului de interventii rapide;

 telefon mobil;

 arma cu electrosoc;

 tomfa;

 spray lacrimogen;

 masca de gaze;

 statie emisie–receptie portabila pentru o buna coordonare a actiunilor de interventie.

Dotarea echipajului auto de interventie cuprinde:

 compartimentul securizat pentru a pastra secretul de serviciu;

 echipament PSI;

 trusa de prim ajutor ce poate fi folosita in cazuri speciale;

 caine utilitar pentru prinderea infractorului;

 statie radio portabila de emisie-receptie.

Tipuri de servicii de interventie rapida:

 asigurarea pazei pentru bunuri si valori;

 transportul securizat al bunurilor si valorilor;

 garda de corp;

 protectie persoane VIP prin paza de corp in orice situatie;

 paza cu agenti a obiectivelor, bunurilor si valorilor;

 controlul accesului in diferite locatii, pastrarea ordinii interioare, respectand standardele de paza avizate de catre organele de politie;

 insotirea transporturilor speciale de valori in localitati, dar si in exteriorul acestora;

 asigurarea pazei si a ordinii, pe baza de contract, in diferite tipuri de obiective;

 prevenirea si reducerea infractiunilor prin servicii de patrulare.

Patrulele mobile sunt folosite pentru a descuraja comiterea de actiuni ilegale savarsite de persoane certate cu legea si de a le arata ca acel loc este in mod permanent monitorizat si verificat. Echipajele de interventii rapide executa serviciul si in puncte fixe de stationare, in apropierea zonelor obiectivelor monitorizate, dar si prin patrulare pe trasee prestabilite.

Unul dintre echipaje se constituie in rezerva operativa In permanenta, pentru situatii speciale precum alarme simultane sau defectiuni tehnice ale mijloacelor de transport. Activitatile zilnice ale echipajelor de interventie, punctele de stationare si traseele de patrulare sunt efectuate conform unui ordin de serviciu.

Interventia in caz de efractie sau apasarea butonului de panica se asigura in cateva minute de catre echipajele aflate in zona protejata. Echipajele de interventii rapide sunt alcatuite din agenti calificati profesional ce au in dotare echipament special pentru asemenea gen de activitati si pentru a gestiona orice tip de situatie aparuta. Interventia la un obiectiv se realizeaza cu autoturisme puternice, incat sa se poata ajunge rapid, indiferent de conditiile meteo sau de teren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *