Paza si protectie. Top 3 servicii de baza

Paza si protectie    odata cu aparitia clasei de mijloc, care este din ce in ce mai numeroasa, nevoia de protectie a unor bunuri personale, dar si a unor firme, devine tot mai necesara. In aceste conditii, aparitia firmelor de paza si protectie a devenit o necesitate. Principala nevoie pe care o satisface acest tip de serviciu consta in sporirea gradului de siguranta si securitate pentru potentialii beneficiari.

Paza si protectie – Departamentul de paza

Pentru a actiona cat mai aproape de nevoile clientilor, companiile de securitate sunt structurate pe mai multe departamente, unul dintre ele fiind departamentul paza si protectie.

Departamentul de paza si protectie iti pune la dispozitie logistica si agenti de paza pentru paza umana, control acces, paza obiective in post fix sau mobil, indiferent daca aceste posturi sunt localizate la sedii de institutii private sau de stat, terenuri agricole sau exploatari miniere, asociatii de locatari, parcuri, institutii de invatamant, centre comerciale, baze sportive, hoteluri si restaurante, depozite pentru materiale de constructii sau magazine si alte puncte de desfacere si vanzare.

Agentii de paza au obligatia de a avertiza, a soma, a indeparta si a imobiliza persoanele straine care incearca sa patrunda ilegal in perimetrul obiectivului. In cazuri limita, acestia pot solicita prin intermediul dispeceratului aparitia echipelor de interventie.

Compartimentul protectie V.I.P este compus din agenti de protectie, practicanti ai unui sport de autoaparare, dotati fizic si pregatiti pentru efort prelungit, apti de a a interveni in orice moment pentru a restabili calmul si ordinea fireasca a lucrurilor.

Paza si protectie – Departamentul de monitorizare si interventie

Departamentul de monitorizare si interventie presupune existenta unui sistem computerizat de dispecerizare, sistem montat la sediul firmei prestatoare si a echipelor de interventie localizate in teren.

La solicitarea dispecerului de servici, in cazul unuia dintre urmatoarele evenimente petrecute la sediul beneficiarului – efractie, panica, sabotaj, incendiu, control sistem, cadere de retea, descarcare acumulator, probleme circuit sirena, echipele de interventie trebuie sa actioneze in cel mai scurt timp pentru solutionarea problemelor.

Conform reglementarilor actuale, firmele de paza si protectie trebuie sa se asigure ca dispeceratul de monitorizare este functional 24 de ore din 24, 365 de zile pe an. De asemenea, agentii de interventie special pregatiti trebuie sa fie dotati cu autoturisme puternice pentru o deplasare rapida, arma letala sau cu gloante de cauciuc, spray cu gaz lacrimogen sau paralizant, vesta antiglont, statie radio emisie – receptie cu putere mare de comunicare, echipament corespunzator interventiilor (bocanci, tinuta inscriptionata cu insemnele firmei, tomfa si casca antivandal).

Paza si protectie – Serviciul de transport valori

Serviciul de transport valori trebuie sa dispuna de mijloace blindate proprii aprobate de autoritatile competente, precum si de personal pregatit si echipat adecvat.

Echipajele seviciului de transport valori sunt formate de regula din cate 4 agenti antrenati pentru a inlatura orice factor de risc, care ar putea periclita buna desfasurare a activitatii. Traseele de deplasare se stabilesc de comun acord cu beneficiarii, pe trei variante, in raport cu locul de organizare si desfasurare a activitatii.

Echipele formate din agenti de paza bine antrenati presteaza servicii de paza, protectie si supraveghere la obiective din sectorul public si privat: banci, unitati de invatamant, spitale, targuri, complexe comerciale, hipermarketuri, depozite, resedinte private, sedii de societati comerciale, unitati de productie, activitati culturale si sportive, precum concerte sau prezentari de moda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *