Pe scurt despre camere IP

Camere IP reprezinta tehnologia cea mai avansata pe care o poti folosi pentru supravegherea video ca la carte. Cand vine vorba despre calitatea imaginii, despre rezolutie, marimea cadrului si profunzimea in detaliu, camerele IP exceleaza.

Camere IP se conecteaza la un calculator pentru o utilizare cat mai usoara

 

Fiecare camera IP are capacitatea de a capta imaginea, de a o procesa si de a o transforma pe loc in imagine digitala. Insa la nivelul unei camere IP au loc mult mai multe procese printre care se numara detectia la miscare sau compresia.

Semnalul digital al camerei IP este transmis prin retea locala si internet si tocmai de aceea accesul la orice camera IP se face foarte usor cu ajutorul unui calculator care are acces la retea. Toate inregistrarile se pot stoca pe calculator, in acest mod nu mai este nevoie de o unitate speciala de inregistrare.

Astfel, o camera IP de supraveghere transmite si primeste informatii folosindu-se de reteaua locala sau de internet. IP inseamna “internet protocol” si este un acronim care face referire la capacitatea acestor camere de a utiliza internetul si structura LAN.

Cate tipuri de camere IP exista? Amintim de 3 mari grupe:

1. Camerele IP de interior si exterior, cat si mixte;

2. Camerele IP ce functioneaza pe fir sau cele fara fir adica wireless;

3. Camerele cu inregistrare interna, camerele NVR care sunt cele cu inregistrare pe unitate speciala, camere avand inregistrarea pe laptop, PC sau server, dar si camerele ce au toate caracteristicile acestea la un loc.

Cum functioneaza camerele IP? Fata de camerele clasice sau analog, cele pe IP functioneaza diferit. Toata informatia din mediul inconjurator va fi transformata in interiorul camerei in imagine digitala. Aceasta imagine poate fi transmisa oriunde catre toate echipamentele de stocare si vizionare folosind internetul. Inregistrarea se poate face pe calculator sau laptop cu ajutorul softului gratuit de la producator.

Care sunt avantajele camerelor IP? Camerele IP se bucura de o calitate a imaginii cu mult ridicata fata de alte tehnologii. Nu exista limita de rezolutie, iar puterea de transmisie difera de la camera la camera. Versatilitatea camerelor IP este foarte mare. Poti folosi mediul de retea existent in locatia ta care poate fi router, router wireless, switch sau prize de internet. In acest mod iei semnalul de la camere si-l transmiti catre laptop, PC, tableta sau mobil. Te bucuri si de setari individuale pentru fiecare camera in parte, ba chiar poti personaliza calitatea imaginii.

De unde cumpar camere IP de calitate?

 

Camera IP printre care se numara si camerele de supraveghere, DVR, camere IP wireless, camerele HDTVI si cele HD-SDI se pot cumpara la un pret foarte bun de la Big IT Solutions, o companie din Pitesti care importa si comercializeza aceste camere pe tot teritoriul tarii noastre.

Solutiile oferite de catre Big IT Solutions sunt optime, personalizate in functie de nevoile tale, iar fiecare produs cumparat respecta standardele europene in domeniu pentru ca tu sa te bucuri de calitate din toate punctele de vedere, de rezistenta, fiabilitate si preturi bune de achizitie.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege camere IP de la Big IT Solutions. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Big IT Solutions? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0748-696.867 sau trimite un e-mail pe adresa office@bigit.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *