Proiectare/instalare sisteme supraveghere

Sistemele de supraveghere erau considerate, pana nu demult, un mofot, o investitie costisitoare si inutila. Astazi, insa, aceste sisteme au devenit o componenta de baza acolo unde se doreste protectie si siguranta maxima, de eifcienta lor bucurandu-se un numar enorm de utilizatori. Astfel, sistemele de supraveghere au devenit un accesoriu obligatoriu pentru proprietatile private care se vor protejate de efractii si situatii neplacute, motiv pentru care multe persoane se afla in cautarea unor servicii de proiectare/instalare sisteme supraveghere. Descopera si tu avantajele pe care le ofera sistemele de supraveghere! Pentru ca alegere sa fie una corecta trebuie sa stii ce inseama si ce presupun serviciile de proiectare/instalare sisteme supraveghere, 

Proiectare/instalare sisteme supraveghere – Ce sunt sistemele de supraveghere si care este rolul lor

Tehnologie adaptata dupa cele mai exigente necesitati ale utilizatorilor in materie de confort, rezistenta si ,bineinteles, siguranta. Aceasta este conceptul pe care se bazeaza un sistem de supraveghere modern. Odata instalat un sistem de supraveghere video, el poate fi accesat atat local, de pe un monitor legat direct la unitatea de stocare, cat si online, de pe telefonul mobil sau tableta, oriunde si oricand. Exista doua categorii de sisteme video, si anume: clasice (analogice) si IP. Diferentele dintre cele doua tipuri sunt de natura tehnica  si de conectare la internet. Pe scurt, cu cat sistemul este mai performant, cu atat ai accesul la functii dintre cele mai diverse, fie ca este vorba de vizualizare live,  de vizualizare a intregistrarilor, fie ca este vorba de modificari la nivel de setari.

Ce presupun serviciile de proiectare/instalare sisteme supraveghere

Proiectarea eficienta a unui sistem video in concordanta cu cerintele si necesitatile clientilor reprezinta de cele mai multe ori o provocare  pentru firmele specializate in domeniu. Un astfel de sistem trebuie sa raspunda la urmatoarele solicitari ale clientului:

– ce doreste sa vada clientul in timp real si la ce claritate

– ce doreste clientul sa stocheze din informatia video si la ce calitate

– cat timp trebuie pastrata informatia

– cine poate accesa imaginile live si inregistrate

– cat de accesibil si prietenos trebuie sa fie sistemul de supraveghere ca mod de operare

Un alt criteriu esential pentru buna functionare a sistemului de supravheghere este instalarea si amplasarea corecta a camerelor de luat vederi. Acestea trebuie montate in zonele de acces in unitatate si trebuie sa asigure o imagine de detaliu pentru memorarea tuturor persoanelor care au intrat in acea incinta. Mai mult decat atat, spatiul care nu este permanent iluminat si este supravegheat prin camere TV, trebuie prevazut cu proiector in infrarosu. Trebuie sa stii ca imaginile captate pe timp de noapte cu aceasta tehnologie sunt imagini alb negru. Pe timp de zi camerele inregistreaza imagini color, iar cand cantitatea de lumina scade sub un prag stabilit, camerele trec de regula, in mod IR.

Avantajele sistemelor de supraveghere si a serviciilor de proiectare/instalare sisteme supraveghere:

– combaterea furtului si a fraudei

– previne violenta la locul de munca si alarmele false

– contribuie la protectia celor care locuiesc sau isi desfasoara activitatea in cadrul spatiului supravegheat

– permite vizionarea in direct sau inregistrarea evenimentelor

– performanta, inovatie, rezistenta si durabilitate

Pentru a te putea bucura de beneficiile unui sistem de supraveghere video, primul pas este sa contactezi o firma specializata pe servicii de proiectare/instalare sisteme supraveghere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *